ONDER DE BLOTE HEMEL (2023)

Alternatieve titel: Under the Naked Sky

Drama
92 minuten
12 jaar e.o.

Nederland

Geregisseerd door: Lilian Sijbesma
met o.a. Johan Leysen,Johanna ter Steege,Joy Wielkens,Lilian Sijbesma,Ludwig Bindervoet,onder de blote hemel,Renée Fokker,Rifka Lodeizen,Ylse Ringeling

Wanneer de tienjarige Elvie haar verstandelijk beperkte moeder voorbij groeit, beginnen hun levens langzaam te ontsporen.

De tienjarige Elvie (Ylse Ringeling), een nieuwsgierig en eigenzinnig meisje woont met haar verstandelijk beperkte moeder Emma (Rifka Lodeizen) op een camping midden in de natuur. Emma is liefhebbend maar naïef, ze worstelt met sociale interacties en heeft moeite om anderen te begrijpen. Terwijl de zomer op de camping losbreekt, broeit het tussen moeder en dochter. Elvies leven staat op het punt staat voor altijd te veranderen, want Elvie heeft een leeftijd waarop ze de wereld beter begint te begrijpen dan haar moeder, wat zorgt voor ongemakkelijke situaties. Wanneer opa Bucko (Johan Leysen), de spil in het gezin, gezondheidsproblemen krijgt, raken Elvie en Emma nog meer op elkaar aangewezen. Opa’s afwezigheid zorgt voor grote spanningen en brengt hun geïsoleerde wereld aan het wankelen.

Een diep emotioneel verhaal over vertrouwen, liefde, frustratie en eenzaamheid.

Regisseur Lilian Sijbesma, eerder als schrijfster betrokken bij tv-series voor de jeugd, werd voor haar scenario van Onder de blote hemel al in 2018 bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs.

Foto: Moviemeter.nl

RECENSIES:

**** Fluisterend drama groots in fijngevoeligheid
ALGEMEEN DAGBLAD

**** Als je Ylse Ringeling zo mooi naturel ziet acteren in Onder de blote hemel, dan maakt dat nieuwsgierig naar de toekomst.
TROUW

**** Nieuwkomer Ylse Ringeling is fantastisch als de strijdbare Elvie.
VPRO CINEMA