FILMHUISNIEUWS

Filmhuis Stiens sluit het jaar 2023 af met een zonnige, zomerse film die voor warmte zorgt in de donkere decemberdagen. We draaien dan Les Cyclades. Zo heet ook de Griekse eilandengroep waar twee vriendinnen van vroeger hun vakantie gaan doorbrengen. Les Cyclades is op maandagavond  11 december te zien in de Nije Skalm. Aanvang 20 uur.

Blandine is twee jaar gescheiden. Haar ex heeft haar verlaten voor een jongere vrouw. Ze kampt met een stevige depressie. Haar zoon Benjamin die op het punt staat om op kamers te gaan, doet er alles om zijn moeder uit haar dip te halen. Als hij hoort dat Blandine al tijden geen contact meer heeft gehad met Magalie, haar beste vriendin van toen, regelt hij een herenigingsetentje voor de twee vrouwen.

De flierenfluiter Magalie blijkt nog altijd de tegenpool van de voorzichtige Blandine. En dat leidt tot een vakantie waarop veel dingen anders lopen dan gepland. De prachtige omgeving, de zonovergoten beelden en de lekkere muziek brengen je daarbij vanzelf in zomerse sferen.

Direct reserveren? klik hier