LES CYCLADES (2022)

Komedie
110 minuten
12 jaar e.o.
Frankrijk / Griekenland / België

Geregisseerd door: Marc Fitoussi
met o.a. Laure Calamy, Olivia Côte en Kristin Scott Thom
as

Als tieners waren Blandine en Magalie onafscheidelijk. De jaren gingen voorbij en ze verloren elkaar uit het oog. Als hun paden elkaar weer kruisen, besluiten ze samen de reis te maken waar ze altijd van hebben gedroomd. Ze trekken naar Griekenland, de zon, de eilanden, maar ook de problemen, want de twee voormalige beste vrienden hebben nu een heel andere kijk op vakantie… en op het leven!

Blandine is onlangs gescheiden en haar enige zoon Benji gaat het huis uit. Ze weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie, gespeeld door Laure Calamy op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip waarvan ze als tieners al droomden: naar Amorgos, het prachtige Griekse eiland waar hun favoriete film Le Grand Bleu werd opgenomen. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven en zorgen deze verschillende levenshoudingen voor onenigheid. Les Cyclades is een zomerse komedie over vriendschap, ouder worden en leren loslaten. De Franse feel-good film van regisseur Marc Fitoussi toont de kracht van vrouwen die de vreugde van het leven herontdekken op de achtergrond van pittoreske dorpjes en zonnige stranden. Met een vermakelijke bijrol van Kristin Scott Thomas.

Het uitstekende spel van de actrices, het feit dat de film weg blijft van al te grote clichés en de prima balans tussen humor en emotie maakt van Les Cyclades een heerlijke, grappige en ontroerende Franse vriendinnenfilm.

Een aanrader!

Foto: Moviemeter.nl

RECENSIES:

*** De zomerse Griekenlandvakantie-komedie ‘Les Cyclades’ heeft sfeer à la ‘Mamma Mia!
DE VOLKSKRANT

*** Zomerse film met een warme gouden glans
DE TELEGRAAF

*** Marc Fitoussi en zijn actrices zorgen voor vermaak in dit vrolijk zomers niemendalletje
TROUW

Glansrol van de prachtige Kristin Scott Thomas
MARGRIET