THE LAST BUS (2021)

Drama
86 minuten
6 Jaar e.o.
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Arabische Emiraten

Geregisseerd door: Gillies MacKinnon
Met: Timothy Spall, Phyllis Logan en Brian Pettifer

"Returning to the past, he found his future."

The Last Bus is een hartverwarmende film over liefde en verlies. Een film die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn – we’re all on this ride together.

The Last Bus neemt je mee op de reis van de 90-jarige weduwnaar Tom Harper (Timothy Spall) van zijn woonplaats van de laatste vijftig jaar – een afgelegen dorp in het noorden van Schotland – terug naar zijn geboorteplaats Cornwall – dichtbij het meest zuidelijke punt van Engeland, de geboorteplaats die hij met Mary deelde. De doorgewinterde Tom rouwt om het recente overlijden van zijn vrouw Mary. In een poging dit verlies een plekje te geven, besluit hij het Britse vasteland te doorkruisen met behulp van zijn gratis buspasje. Tijdens zijn busreizen ontmoet hij diverse personen. In een strijd tegen de tijd, zijn leeftijd en het lot, begint Tom onverschrokken aan deze lange reis met zijn gratis buspas met als doel een belofte aan zijn vrouw Mary (Phyllis Logan) na te komen.

Foto: Biosagenda.nl

Foto: Moviemeter.nl

RECENSIES:

***** 'Prachtige landschap 's beelden en bijzonder volk, film raakt je tot op het bot, zonder sentimenteel te worden, pareltje'  (Moviemeter, hamajava)

*** Een luchtig gebracht drama met talrijke incidenten; sommige grappig, andere uiterst serieus en leerzaam. Zonder meer een aangename en onderhoudende film. Moviemeter, BBarbie)

***** Toch is de film niet loodzwaar en bevat genoeg humorvolle momenten. (Moviemeter, Fransman)