NEEM ME MEE (2023)

Komedie
Drama
104 minuten
AL

Nederland / België / Frankrijk

Geregisseerd door: Will Koopman; het script is van Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, April, May en June, Alles Op Tafel).

Zes 70-plussers, onbekenden van elkaar, gaan samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Nog voor hun busje de landsgrens passeert, is er al onenigheid; met elkaar en met de jonge reisleider Thijs die de organisatie zwaar onderschat heeft. Als de reis vordert en het gezelschap elkaar beter leert kennen, ontstaat er toch een onverwachte vriendschap tussen de reisgenoten. Ze genieten, delen geheimen en onzekerheden, mijmeren, steunen elkaar en stappen zelfs buiten hun comfort zone. Je bent ten slotte nooit te oud voor nieuwe ervaringen.

Regisseur Will Koopman (Gooische Vrouwen, April May June, Oogappels) neemt u op ontroerende, maar ook humoristische wijze mee op een groepsreis voor senioren vol herkenbare situaties waar je mee te maken krijgt als je ouder wordt.

Met een sterrencast met enkele van ’s lands meest gerenommeerde acteurs zoals Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek, Kees Hulst en Renée Soutendijk en een titelsong van André van Duin door hem met Nederlandse tekst geschreven op het nummer Emmenez moi van Charles Aznavour.

Foto: filmvandaag.nl