Maandag 15 november 
VOORSTELLING GEANNULEERD

i.v.m. covid-19 maatregelen rijksoverheid

Misbehaviour (2020)

"Miss World 1970: The launch of a revolution"

Drama / Historisch 

106 minuten

Verenigd Koninkrijk

AL

Geregisseerd door: Philippa Lowthorpe

met Keira Knightley, Gugu Mbatha-Raw en Jessie Buckley

Een groep vrouwen beraamt het plan om de Miss World-verkiezing van 1970 in Londen te verstoren.

Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de Miss Worldverkiezing in Londen in het jaar 1970  met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator, die bekend staat om zijn racistische, seksistische en conservatieve grappen.Ook deze avond zit dan ook vol met vrouwonvriendelijke grappen van presentator Bob Hope. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. Wat de organisatie niet weet is dat er achter de schermen door de pas opgerichte vrouwelijke vrijheidsbeweging “Women’s Liberation Movement” - die de show als vernedering van vrouwen ziet - plannen worden gemaakt om deze avond te verstoren. De groep weet tijdens de live uitzending van de show het podium te bestormen. Tijdens de verkiezingen bestormen ze het podium. Met hun acties schrijven de vrouwen geschiedenis en laten ze een onvergetelijke indruk achter op het wereldwijde publiek. Zo wordt die avond geschiedenis geschreven. Aan het eind van de show wordt het duidelijk dat niet de Zweedse lieveling, maar Miss Grenada, de eerste niet-blanke vrouw, tot Miss World verkozen wordt.

De film is gebaseerd op het verhaal van Rebecca Frayn die de feiten over het ontstaan van de “Women’s Liberation Movement” in 1970 herbeziet. Een verhaal over o.a. de vrouwen achter de Movement, over de zwarte deelnemers uit onder meer Zuid-Afrika en Granada, die de verkiezing als een grote kans zagen, en over de presentator Bob Hope, die was ingevlogen voor de grappen, maar zich van zijn meest seksistische kant liet zien. Verhalen, waar regisseur Lowthorpe ervoor koos ze allemaal te vertellen.

Internationale speelfilmdebuut van regisseur Philippa Lowthorpe is vooral bekend van haar kostuum tv-series The Crown en Call the Midwife. De Engelse regisseur Philippa Lowthorpe was in 2013 de eerste vrouw die een BAFTA award voor beste regisseur in ontvangst mocht nemen. Ze is tot op de dag van vandaag de enige vrouw die deze prijs achter haar naam mag zetten. 

Recensies:

VPRO Cinema (★★★) 'Opvallend luchthartige film voelt nogal onaf'

de Volkskrant (★★★) 'Knappe dubbelzinnigheid'

NRC (★★★) 'Tegen het einde wordt het alsnog indrukwekkend'

Awards:

Britisch Independent Film Awards 2021

  • Winnaar Best Costume Design
  • Winnaar Best Make Up & Hair Design
  • Genomineerd best ProductiuonDesign

Irish Film and Television Awards 2021

  • Winnaar IFTA Award Best Editing

Maximaal 30 bezoekers dus op=op! 

Reserveren is in verband met de Corona maatregelen verplicht!

Wees er op tijd bij en reserveer hier:

Wist u dat….

In tegenstelling tot wat in de film wordt weergegeven, waren de echte infiltranten aanvankelijk wel van plan om het protest te starten terwijl de Miss World-kandidaten op het podium stonden. Het waren echter de vrouwonvriendelijke grappen van Bob Hope die hen hun plannen deden veranderen en op dat moment hun meelbommen begonnen te gooien (bron: IMDb).