END OF SENTENCE (2019)

Roadmovie / Drama 
96 minuten
Ierland / IJsland / Verenigde Staten
12 jaar e.o.

 

Geregisseerd door: Elfar Adalsteins

Met: John Hawkes, Logan Lerman en Sarah Bolger

"Sometimes a wrong turn can get you to the right place."

De weduwnaar Frank Fogle wil de laatste wens van zijn vrouw inwilligen en vat daarom een reis aan in Ierland om haar as in een meer uit te strooien.

Deze belofte houdt tevens in dat hij zijn zoon Sean moet meenemen van wie hij vervreemd is geraakt. Frank houdt zich graag aan de snelheidslimiet, zijn zoon Sean maakt er een punt van om eroverheen te gaan. Als Sean dan ook net uit de gevangenis is vrijgekomen en eigenlijk een nieuw leven wil beginnen in Californië doet Frank hem een voorstel. Ondanks hun onbegrip en afkeer voor elkaar, hoopt Frank erop dat Sean en hij samen naar Ierland trekken om daar de laatste wens van zijn vrouw en Sean’s moeder, namelijk haar as in een meer uit te strooien, te vervullen. Sean’s Californië plan valt in duigen waarna hij aarzelend ingaat op het voorstel met zijn vader mee te reizen, in ruil voor een ticket naar Amerika.

End of Sentence met John Hawkes en Logan Lerman verhaalt een gevoelig en oprecht geportretteerd relaas van een verkrampte vader-zoon relatie en hun zoek- en zwerftocht na het verlies van hun geliefde.

Foto: Moviemeter.nl

RECENSIE:

*** 'a masterclass in understated acting'

THE GUARDIAN