Stichting Filmhuis Stiens

Films waarover je napraat of waar je juist stil van wordt....

PROGRAMMA

content image

MAXIMAAL 50 FILMBEZOEKERS PER VOORSTELLING,  DUS KOOP TIJDIG EEN KAARTJE OF RESERVEER !
(KASSA OPEN OM 19:30) VOL=VOL

content image

maandag 2 oktober 2017

LION (2016)

Alternatieve titel: A Long Way Home

Australië / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Biografie
120 minuten
12 jaar e.o.

 

geregisseerd door Garth Davis met Dev Patel, Rooney Mara en Nicole Kidman

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt de film het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley.

Als 5-jarig jongetje raakt Saroo zijn familie kwijt doordat hij per ongeluk terecht komt op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. 

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar het bewuste station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. 

Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”, met sterren als (Oscar® genomineerde) Nicole Kidman en (Oscar® genomineerde) Roony Mara.

content image

maandag 16 oktober 2017

A STREET CAT NAMED BOB (2016)

Verenigd Koninkrijk
Drama
100 minuten
9 jaar e.o.

geregisseerd door Roger Spottiswoode met Luke Treadaway, Ruta Gedmintas en Joanne Froggatt

Na een moeilijke jeugd raakt James Bowen dakloos en verslaafd aan heroïne. Begin 2007 laat straatmuzikant James Bowen een leven als dakloze achter zich en probeert hij met behulp van een methadonprogramma af te kicken van zijn heroïneverslaving en woont hij in het kader van een “begeleid wonen” project in een flat in Londen. Als hij in de hal van zijn flat een gewonde rode kater vindt, verandert dat zijn leven. Hij kan geen eigenaar ontdekken en brengt de kat naar een dierenarts, die antibiotica voorschrijft. Hij verzorgt het dier tot hij beter is en zoekt ondertussen naar de eigenaar ervan. Als hij deze na de kuur nog niet gevonden heeft laat hij de kat op straat los in de hoop dat deze zal terugkeren naar waar hij vandaan kwam. In plaats daarvan volgt de kat James, zelfs toen hij de bus nam om aan de slag te gaan als straatmuzikant. Hij besluit de kat te houden en geeft hem de naam Bob naar een personage in Twin Peaks. Bob blijft hij trouw aan James en wijkt niet meer van zijn zijde. Dankzij Bob lukt het James uiteindelijk af te kicken en zijn leven terug op de rit te krijgen.

Het waargebeurde verhaal met de titel “A Street Cat Named Bob” werd geschreven door James Bowen en Garry Jenkins. Hert boek werd vertaald in meer dan 25 talen met een oplage van meer dan een miljoen exemplaren. De Nederlandse versie kwam uit onder de titel “Bob de straatkat - hoe ik het leven van een kat redde en hij dat van mij”. In deze verfilming speelt Bob de kat zichzelf.

content image

maandag 30 oktober 2017

HIDDEN FIGURES (2016)

Verenigde Staten
Drama / Biografie
127 minuten
12 jaar e.o.

geregisseerd door Theodore Melfi met Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe

Waargebeurd drama over de briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die bijdroegen aan de Amerikaanse ruimtemissie. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.

Het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson. Drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Bron: Moviemeter.nl