Filmhuis Stiens

in MFC de Skalm te Stiens, Pyter Jurjensstrjitte 17, 9051 BR Stiens

Films waar je over napraat, of alleen stil van wordt....

PROGRAMMA

content image

MAXIMAAL 50 FILMBEZOEKERS PER VOORSTELLING,  DUS KOOP TIJDIG EEN KAARTJE OF RESERVEER !
(KASSA OPEN OM 19:30) VOL=VOL

content image

Maandag 26 MAART 2018

UNA MUJER FANTÁSTICA (2017)
Alternatieve titel: A Fantastic Woman

Chili / Duitsland / Verenigde Staten / Spanje
Drama
104 minuten
12 jaar e.o.

geregisseerd door Sebastián Lelio
met Daniela Vega, Francisco Reyes en Luis Gnecco

De openhartige serveerster en nachtclubzangeres Marina Vidal leeft als een vrouw, maar biologisch gezien is zij nog steeds een man. Ze heeft een liefdevolle relatie met de gescheiden Orlando die zeventwintig jaar ouder is. Maar als Orlando plotseling overlijdt, wordt Marina geconfronteerd met de familie en ex-vrouw van Orlando die haar wantrouwig en vijandig tegemoet treden en wordt geconfronteerd met discriminatie en argwaan in het moderne en meedogenloze Santiago. Ze eisen Orlando’s appartement en andere bezittingen op en staan niet toe dat Marina op de begrafenis komt. Met dezelfde energie die Marina eerst gebruikte om vrouw te worden, staat ze er nu op dat zij het recht heeft te mogen rouwen.

(Bron: Diverse)

content image

Maandag 9 APRIL 2018

DE PUBLIEKSKEUZE: 
THE BEGUILED (2017)

Verenigde Staten
Drama
91 minuten
16 jaar e.o.

 

 

The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan.

Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

content image

Wij hebben van
9 april tot 17 september
onze zomerpauze

Hartelijk dank voor uw belangstelling in het afgelopen seizoen!

We hopen dat u tevreden bent over de programmering in het afgelopen seizoen! Laat het ons vooral weten; we zijn benieuwd naar uw mening, uw suggesties en opmerkingen. Doe dat via deze link: REACTIES en waardeer ons met 1 tot 5 sterren!

Wij wensen u alvast een fijne zomer en
zien u graag weer terug in het nieuwe seizoen!